PortalulTauTV.ro NU detine filme, subtitrari sau continut. Totul este automatizat si preluat automat din surse externe DEJA existente. Pentru reclamatii folositi site-urile ce gazduiesc filmele.


The Day After Tomorrow (2004) film online subtitrat

Gen: Actiune, Aventura, SF
Scenariu: Roland Emmerich
IMDB Rating: 6,4
Regizor(i): Roland Emmerich
Actori: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum

Cum ar fi sa ajungem in pragul unei noi Ere Glaciare? Aceasta este intrebarea care il obsedeaza pe expertul in probleme de clima Jack Hall (Dennis Quaid). Cercetarile sale indica faptul ca fenomenul de incalzire globala a planetei poate declansa o schimbare brusca si catastrofica a climei Pamantului. Probele luate de el din gheturile Antarcticii certifica faptul ca acest lucru s-a mai intamplat candva, cu 10.000 de ani in urma. De aceea, Hall avertizeaza oficialitatile ca nenorocirea se poate repeta, daca nu se iau masuri. Din pacate, avertismentul sau vine prea tarziu.


loading...

In The Day After Tomorrow, totul incepe atunci cand Hall este martor la desprinderea unei bucati din calota de gheata a Antarcticii. Urmeaza o serie de fenomene meteorologice alarmante, petrecute in diverse zone de pe glob: peste Tokyo se abate o ploaie cu grindina, cu bucati de gheata de marimea unui grapefruit, in Hawaii se raporteaza uragane nemaivazute, la New Delhi ninge, iar Los Angeles-ul este biciuit de tornade. Un telefon primit din Scotia, de la profesorul Rapson (Ian Holm), ii confirma lui Jack banuielile sale cele mai sumbre: aceste fenomene meteorologice extreme sunt semne ale unei schimbari globale dramatice. Topirea calotei polare a dus la o revarsare masiva de apa in oceane, ceea ce a dus la distrugerea curentilor care tin in echilibru clima planetei. Incalzirea globala a impins Pamantul in pragul unei noi Ere Glaciare.

In timp ce Jack avertizeaza Casa Alba de pericolul iminent, fiul sau Sam (Jake Gyllenhaal), in varsta de 17 ani, este blocat in New York, unde au loc inundatii masive si temperatura scade brusc. Refugiindu-se in Biblioteca Publica din Manhattan, Sam reuseste sa ia legatura telefonic cu tatal sau. Jack il avertizeaza sa nu iasa pe strada cu nici un pret. Incepe evacuarea populatiei catre sud. Intre timp, Jack se indreapta spre New York pentru a-si salva fiul. Dar nici insusi Jack nu este pregatit pentru ceea ce va urma.

Este o usurare pentru a auzi muzica se umfle la sfârșitul unui film de Roland Emmerich, puterea sa de restaurare ne dă nouă speranță. Miliarde de oameni ar putea fi murit, dar cel puțin personajele principale au supraviețuit. Los Angeles a fost distrus de farfurii zburătoare în Emmerich lui “Ziua Independenței”, New York, a fost agresat în lucrarea sa “Godzilla”, iar acum, în “The Day After Tomorrow”, Emmerich se întrece: Los Angeles este nivelat de mai multe tornade, New York este îngropat sub gheață și zăpadă, Regatul Unit este flash-congelate, și o mulțime de emisfera nordica este sters pentru o bună măsură. Mulțumesc lui Dumnezeu că Jack, Sam, Laura, Jason si Dr. Lucy Hall supraviețui, împreună cu puțin pacient cu cancer Dr. Hall.

Deci, da, filmul The Day After Tomorrow este profund prostie. Ceea ce ma surprins este faptul că, de asemenea, foarte infricosator. Efectele speciale sunt pe o astfel de scară minunat ca filmul funcționează în ciuda complot sa cornball. Când tornade rupe în afară Los Angeles (care nu vor cruța semnul Hollywood), atunci când un perete de hohote de apă în New York, atunci când un tanc rusesc pluteste pe o stradă din Manhattan, când zăpada îngroapă zgârie-nori, în cazul în care echipajul de o stație spatiu poate vedea nimic, dar Sisteme de furtună violentă – Ei bine, să acorde o atenție.

Fără îndoială, unii cititori sunt deja supărat pe mine pentru că dezvăluie Jack, Sam, Laura, Jason, Dr. Lucy Hall și pacientul cancer mic supraviețui. Am dat departe complot? Acest teren se dă departe. Când evenimente cataclismice rupeți vieți nenumărate, dar filmul The Day After Tomorrow zerouri in pe doar câțiva oameni, desigur supraviețui, deși unele personaje de sprijin ar putea să fie sacrificat. Ce e amuzant în filme ca “The Day After Tomorrow” este modul în care scenariul veers din anihilarea subcontinente dacă Sam să-i spuneți Laura el o iubește.

Stelele de cinema Dennis Quaid fi paleoclimatolog Jack Hall, a cărui modele de calculator prezic că încălzirea globală va conduce la o nouă epocă de gheață. El emite un avertisment, la o conferință New Delhi, dar este sarcastic respinsă de vice-presedinte american (Kenneth Welsh), care filmul The Day After Tomorrow nu chiar încearcă să pretinzi nu arata la fel ca Dick Cheney. “Economia noastră este la fel de fragil ca mediul,” vice-presedinte, spune, a respins lui Jack “The Day After Tomorrow.”

Nota film oferita de PortalulTauTV.ro: