PortalulTauTV.ro NU detine filme, subtitrari sau continut. Totul este automatizat si preluat automat din surse externe DEJA existente. Pentru reclamatii folositi site-urile ce gazduiesc filmele.


loading...

Never let me go (2010) Film Online Subtitrat

Regia: Mark Romanek
Actori: Sally Hawkins, Andrew Garfield, Carey Mulligan, Izzy Meikle-Small, Charlie Rowe
Anul: 2010
Gen: Romantic, Drama, SF
Durata: 103 minute
IMDB: 7.2/10

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


loading...

Când am citit romanul Kazuo Ishiguro, scopul Donatorilor a fost lăsat tulbure până la jumătatea perioadei de carte. În film Să nu mă părăseşti – Never let me go, este clar pentru noi, dar nu, până la un anumit punct, la copii. Ei trăiesc într-o lume închisă a cărui sistem de valori se mândrește cu cât de des și cu succes le-au donat. Ei acceptă acest lucru. Este tot ce au cunoscut-o vreodată. Una dintre cele mai periculoase conceptele de societatea umană este ca copiii cred ceea ce se spune. Cei care se nasc din care devin adulți, o stare care nu realizează întotdeauna de părinții lor din filmul Să nu mă părăseşti – Never let me go.

Ne întâlnim trei copii donatorilor, în primul rând, atunci când tânăr și apoi mai târziu. Ele sunt Kathy, Tommy și Ruth, a jucat în 20 de ani de Carey Mulligan, Andrew Garfield și Keira Knightley. Ei au fost ridicate la Hailsham, un internat progresiv pentru donatori: progresiv, în sensul că acesta este un experiment bazat pe posibilitatea ca acești copii eprubetă sunt ființe umane reale. Ei bine, desigur că sunt, credem. Dar aceasta nu corespunde confortul de societate în general să se gândească la ele în acest fel. Dacă sunteți pe cale de a obține inima cuiva, nu au tendința de a concretiza sursa? Tu ar trebui. Dacă primiți inima mea in Să nu mă părăseşti – Never let me go, eu nu vreau să bufneala jurul despre mine. Este inima ta. Plătiți facturile.

Profesorii de la Hailsham nu sunt tocmai progresive în tradiția John Dewey, dar școala este ultimul care încă încurajează copiii, la toate. Societatea dorește acestor donatori pentru un singur scop și nu vrea să deșeuri de resurse pe ele pentru nici un alt. În cazul în care puteți merge până acest complot fără a declanșa peste paralele cu propria noastră societate și sistemele de învățământ, va fi mai sigură decât calcii I.

Director al Să nu mă părăseşti – Never let me go, Mark Romanek, urmează înțelepciune Ishiguro îngroape orice semnificații bine într-un articol uman. Filmul este despre Kathy, Tommy și Ruth și lumea lor, și nu un fel de parabolă ca 1984. În esență, întreabă, cum trăiți cu cunoștințele pe care le nu sunt considerate o ființă umană ci pur și simplu o resursă de consum? Mulți lucrători orare la magazinele de tip big box trebuie reflecteze uneori această întrebare.

“Să nu mă părăseşti – Never let me go” s-ar fi făcut o eroare gravă în rampă sus melodramă inventate spre un fel de confruntare SF. Acesta este un film despre empatie. Despre modul în care își dă seama Ruth Kathy si Tommy au fost in mod natural in dragoste unii cu alții ca adolescenti, si cum ea egoist supărat că procesul. Despre modul în care acum, când ar putea fi prea târziu, ea vrea să se împace. Despre zvonul vechi de la Hailsham că, dacă două Donatorii trebuie să se îndrăgostesc profund s-ar putea beneficia de un fel de amânare – pe termen scurt, pentru a fi sigur. Dar dacă stăpânii lor pot să cred că pot iubi, ei ar trebui să creadă că sunt uman. Două dintre cerințele pentru o ființă cu suflet în filozofia tomistă sunt liberul arbitru și capacitatea de a iubi. Donatorii se califica pentru ambele.

Acesta este un astfel de film Să nu mă părăseşti – Never let me go meditativ, delicat. Am auzit niște fonf despre mine în întuneric. Acești oameni săraci sunt nevinovați. Ei au aceleași speranțe toată lumea a. Acesta este atât de atingerea încât acestea dau bucurie organele lor pentru omenire. este mai mare dragoste nici un om, decât cel ce îmi dă rinichi, mai ales al doilea său.

Nota film oferita de PortalulTauTV.ro: