PortalulTauTV.ro NU detine filme, subtitrari sau continut. Totul este automatizat si preluat automat din surse externe DEJA existente. Pentru reclamatii folositi site-urile ce gazduiesc filmele.


loading...

Povestea de Crăciun – Rare Exports (2010) film online subtitrat

Regia: Jalmari Helander
Actori: Onni Tommila, Jens Sivertsen, Olav Pedersen, Steinar Skogstad, Nils Nymo
Anul: 2010
Gen: Fantezie, Comedie, Actiune
Durata: 84 minute
IMDB: 6.7/10 din 11734 voturi

Regizorul finlandez Jalmari Helander porneşte de la o premisă extrem de interesantă în filmul său: oare Povestea de Crăciun nu cumva este mult mai complexă decât pare la prima vedere, iar oamenii aleg de ea doar ce le convine? În spiritul poveştilor fraţilor Grimm, unde adesea deznodămintele sunt de-a dreptul… brutale (vezi moartea vrăjitoarei din Hansel and Gretel, de exemplu), dar sunt considerate potrivite pentru toate vârstele datorită moralei, regizorul construieşte o sumbră istorie în spatele Moşului, care devine de-a dreptul periculos. Filmul Povestea de Crăciun îl urmăreşte pe micul şi aventurosul Pietari, un puşti finlandez lângă satul căruia o echipă de americani forează de zor într-o imensă movilă de pământ, ceea ce afectează grav fauna din zonă. Sătenii sunt cu atât mai supăraţi cu cât zgomotoasele eforturi ale americanilor le strică principala activitate a anului: strângerea cetelor de reni pentru iernare.
Au existat unele Santas cinematice înfricoșătoare, printre care Gene Hackman polițist ca brutal Popeye Doyle deghizati in Mos Craciun pentru un filaj de sezon în Connection franceză și frauda hilar indispus Billy Bob Thornton în Bad Moș Crăciun. Povestea de Crăciun: Dar nimic nu poate atinge cea din acest film întunecat plin de umor de groază finlandeză, care a câștigat premiul întâi la ambele festivalul de film fantastic Sitges și Abertoir festivalului Horror Wales lui. În nordul Finlandei în apropiere de granița rusă, o milionar american, care e fără îndoială văzut Thing și Exorcistul, finanțează un excavare pe un munte unde, se constată, vechi Laplanders înghețat și îngropat adevaratul Mos Craciun un mileniu în urmă. El a fost un canibal monstruos, cu coarne al cărui elfi, mai degrabă decât a aduce cadouri copiilor, folosit sacii pentru a aduce copiii la stăpânul lor rele. Unleashed de Crăciun în Laponia azi, aceste ajutoare oribile distruge ren și de a crea haos.


loading...

Nota film oferita de PortalulTauTV.ro: