Pitch Black (2000) film online subtitrat

Regia: David Twohy
Actori: Vin Diesel, Radha Mitchell, Keith David, Cole Hauser, Claudia Black
Anul: 2000
Gen: Actiune, Groaza, SF
Durata: 109 minute
IMDB: 7.1/10 din 113950 voturi

Nici un alt film Pitch Black de deschidere ma copleseste mai mult de o navă mare în spațiul interstelar. Normele vizuale moderne pentru aceste fotografii au fost stabilite de către Stanley Kubrick lui “2001”, care a folosit un model detaliat se deplasează încet în loc de un model de brânzos mișcare rapidă. Kubrick a avut bunul simț să știe că sunetul nu călătorește în spațiu, dar “Star Wars”, cu bas profund în stratul de, a demonstrat că ar trebui cu siguranță. Și apoi în imagini “Alien” și “Star Trek” și în nenumărate altele, crucișătoare spațiale gigantice scop maiestuos la stele, și am simțit o plăcere interioară care își are originile în acele zile mult timp în urmă, când am devorat spațiu pastă operă de Robert Heinlein și astfel de maestri uitat ca Murray Leinster și Eric Frank Russell.

Starea mea de spirit este cel mai bine capturat de un mag pulpa care a fost desființată, chiar înainte de a am început să citesc science fiction: “Povestiri Wonder palpitant,” fără îndoială cel mai bun titlu din istoria revistelor. Sper pentru aventuri ciudate și uimitoare. Uneori sunt încântat. Mai des Sunt dezamăgit. “Pitch Black”, care începe în spațiu adânc și se încheie cu o vânătoare de oameni pe o planetă pustie, se încadrează undeva în între: inteligent, făcut cu pricepere, dar lipsit de imaginație cerebral de cele mai bune science-fiction. Cât de trist este că oamenii călătoresc nenumărate ani lumina distanta de Pamant, doar pentru a se găsi locuind aceleași convenții generice obosit.

Filmul Pitch Black începe în timpul unei misiuni interstelar, cu echipajul și un prizonier periculos toate în crio-somn. Nava se ciocnește cu un grup de fragmente de rocă, care pătrund corpul navei ca BB prin celofan. Căpitanul și alte câteva traverse sunt terminal perforate, și Fry (Radha Mitchell) își asumă comanda. Nava crash-terenuri pe o planetă care cercurile cumva într-un sistem de trei stele, în care cel puțin un soare nu pare să se stabilească, și membrii echipajului au supraviețuit trebuie să lupte cu prizonierul vicios și viclean Riddick (Vin Diesel).

Poate că vă amintiți Diesel de la “Saving Private Ryan”, unde a fost greu-muscat Pvt. Caparzo. El arata ca un client mediu, și el este. El împărtășește nici coleg sentiment cu ceilalți supraviețuitori, exprimă nici o responsabilitate pentru ei, nu se ia în considerare în aceeași barcă și se gândește doar de a scăpa. Oh, și ochii lui au o calitate remarcabilă: El poate vedea în întuneric. Nu este o abilitate foarte util pe o planetă cu trei sori și nu de noapte, nu? (Râde Hollow.) Ce ma dezamagit despre “Pitch Black”, regizat de David Twohy, este faptul că nu a făcut mai mult cu lumea ei străină, și mai puțin cu conflictele sale umane reciclate. Mă simt impresioneaza când oamenii ateriza pe o altă lume și sunt atât de reduse rapid pentru a sari din spatele pietre unul la altul și jocuri ostatici. “Pitch Black” are un aspect frumos, toate blues albite și nisipuri deșert. Și există unele elemente de poveste promițătoare, una de care sunt pe cale de a discuta, așa că poate doriți să setați aceasta recenzie deoparte dacă aveți de gând pentru a vedea filmul.

Spoilerul începe: Da, noapte intră pe planetă, din când în când mult timp toate cele trei sori sunt în Eclipse. Eu nu sunt sigur ce sunt necesare geometrii complexe de spațiu și traiectorie pentru o planetă să existe într-un sistem de trei stele și cumva reuși să mențină orice continuitatea climatice și de temperatură, dar nu minte: Ce este, poate, mai greu de acceptat este faptul că ar dezvolta o forma de viata care apare numai în întuneric.

Deoarece lumina soarelui este sursa de căldură și energie, principiile darwiniste ar părea grav provocat de sarcina de a evolua lucrurile vii care hiberneaza timp de 22 de ani între eclipse. Cum un lucru care trăiește în întuneric evolua într-o planetă unde este aproape întotdeauna în timpul zilei? Acest lucru nu este genul de întrebare pe care-ar trebui să întreb despre “Pitch Black”, dar mi-ar trebui mai degrabă să se răspundă decât orice de 45 de minute de acest film.

Povestea Pitch Black pune, de asemenea, problema (mai puțin provocatoare din punct de vedere darwinistă, pentru a fi sigur) dacă caracterul Diesel va coopera cu colegii săi specii sau se comporta cu totul ca un genei egoiste. Dacă acest lucru se întâmplă sau nu l-am lăsa să vă pentru a descoperi. Până la sfârșitul filmului, cu toate acestea, mă întrebam dacă excursia ar fi fost necesar; cea mai mare parte a parcelei ar putea fi portat într-un occidental sau un swashbuckler cu putin modificare.

Pentru Twohy, este un pas înapoi de la “The Arrival” (1996), unul dintre cele mai inteligente filme recente science-fiction – una care într-adevăr se dezvolta suspans din idei provocatoare de conduită străin (vizitatori spațiale sunt secret încălzirea Pământului de a lor zonă de comfort).

Sugestia mea pentru următorul său film Pitch Black: o expeditie la mările sub gheata de Io, unde caldura vulcanică ar fi permis viață să apară. Luați în considerare proprietățile fizice ale unei forme de viata care evolueaza sub gravitatea mica a astfel de o lună. Ar putea fi amorf, fragilă și enorm. În navighează sub o stelare prin mările de Io, s-ar putea să nu fie de navigație fata de viata, dar. . . prin ea. Ce s-ar face un echipaj uman în această situație? Nu intra în lupte și începe alungare unul pe altul prin intermediul sub, sper.