Pawn Sacrifice (2014) Film Online Subtitrat

Regia: Edward Zwick
Actori: Shawn C. Phillips, Tobey Maguire, Peter Sarsgaard
Anul: 2015
Gen: Biografie, Drama
Durata: 115 minute
IMDB: 7.1/10 din 5244 voturi

Pawn Sacrifice are un titlu promițător pentru un fan de sah. Nu este Regina sacrificiu sau suicidar Tura Exchange sau demisie Dramatic două mișcări În. Acesta promite subtilitate și viclean. Este, de asemenea regizat de Edward Zwick (Blood Diamond, The Last Samurai), care promite mai puțin de acest lucru. O serie de rapoarte de știri la nivel mondial ne spun, de zeci de ori, ca Maestru american și legenda greu de rezolvat Bobby Fischer (Tobey Maguire) nu a reușit să apară în Reykjavík, în 1972, pentru unul dintre său mondial campionat meciuri împotriva domnitoare Boris rus Spassky (Liev Schreiber). De ce ar putea fi aceasta? Ne clipi înapoi la copilărie Fischer în 1951 și a obține un tur fluier-stop prin viața lui, care încă reușește să se simtă ca o recapitulare teribil lent.

El a fost un băiat obișnuit Brooklyn cu un, personalitate încăpățânată retrasă și un mare cadou. Acest lucru de mult ne-am deja, cu siguranță, știu. Script Steven Knight a căpușe competență prin etapele de ascendentul lui Fischer, luptele sale cu Federația irascibil Mondial de Șah, refuzuri lui auto-sabotarea pentru a juca după reguli. Suntem jucat Greatest Hits Bobby Fischer, dar numai smulge din ele, și cea mai mare hit sale de toate este prezentat într-o versiune de acoperire dezamăgitor cheesy.

S-ar putea presupune că șahul este un subiect în mod inerent uncinematic, dar nu este pur și simplu adevărat: ma uit la un film Pawn Sacrifice, cum ar fi Căutarea Steven Zaillian pentru Bobby Fischer, Mutari alias nevinovat, de la anul 1993, iar Consiliul este un peisaj, intensitatea de joc un cadou genial la un cineast. (Munca Conrad Hall acolo a primit o nominalizare la Oscar.) Aici, foarte talentat Bradford Young (Is not Them Bodies Saints) a fost dat de locuri de muncă, dar nu are voie să se concentreze asupra jocului pentru mai mult de câteva secunde la un moment dat. În schimb, filmul vrea să fie agitat și experiențială, pentru a capta distractability legendarul Fischer la bord, infuriation lui cu orice altceva se întâmplă în jurul camerei. Deci editarea antsy împarte punctul nostru de vedere peste tot, dar la joc, care este în cazul în care ne-am mai doriți să se uite, întotdeauna. Nu este un film Pawn Sacrifice despre Bobby Fischer joc cel mai faimos șah a vieții sale: este vorba despre Tobey Maguire a fi iritat continuu de proiectare excesivă a sunetului.

Meciurile cu Spassky, la acel moment cheie în Războiul Rece, a avut o dimensiune simbolică enormă, care Zwick și Knight juca până în căile evidente. “Am pierdut China, ne pierdem Vietnam, avem de a câștiga aceasta”, spune unul dintre susținătorii americani Fischer lui. El devine un apel creșterea moralului telefon de la Henry Kissinger. Și el are o pereche de groupies foarte curios, jucat de Michael Stulhbarg și Peter Sarsgaard, care obține o mulțime de dialog, dar rămân complet prost-definit ca personaje, cum ar fi unele dintre aceste lachei salon-costum agățat despre in Pawn Sacrifice.

Schreiber, 90 la suta din a cărui parte se vorbește în limba rusă, fură filmul Pawn Sacrifice, în parte pentru că păstrează o distanță de la el – camera nu este fâlfâind în jurul lobul urechii lui. Totuși, există zone curioase de rudenie între Fischer și Spassky – o comună antisemitism, de exemplu – care sunt în afara de sfera de activitate acest film, cum ar fi multe altele care ar fi fost mai interesant pentru a explora. Bobby Fischer a fost acut paranoic, precum și ca fiind un misogin narcisist, așa că am obține reluari virtuale ale acestor scene din The Aviator cu Howard Hughes securizare față în și verificarea camera lui pentru bug-uri. Maguire a incercat din greu, și are o lovitură de cuțit bun la furia Pawn Sacrifice Fischer, dar nu poate aduce mult prospețime sau specificitate pentru orice altceva. Practic, filmul Pawn Sacrifice stabileste scena pentru o confruntare intelectual strălucit, apoi ascunde conținutul său, ca și cum ar îngrijorat că o să ne sperie cu prea mult șah. El castele și gogoși la distanță piesele sale, pescuit sportiv pentru o remiză plictisitoare.