Obsesia – Heat (1995) film online subtitrat

Gen: Actiune, Crima, Drama
Scenariu: Michael Mann
IMDB Rating: 8,3
Regizor(i): Michael Mann
Actori: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer

Atunci când doi oameni puternici se află de părţi opuse ale baricadei, situaţia este la un pas de a fi explozivă. Acţiunea filmului Obsesia se petrece în Los Angeles-ul zilelor noastre, iar în prim plan se află doi oameni puternici, cu personalităţi complexe care se hăituiesc reciproc. Unul este un criminal profesionist, iar celălalt este un reputat detectiv a cărui singură obsesie profesională este să-l prindă pe ucigaşul care întotdeauna a reuşit să înfrunte dreptatea, legea şi adevărul.
Neil McCauley (Robert de Niro) este criminalul a cărui amintire despre perioada petrecută în închisoare îl ambiţionează să stea departe de poliţişti. Împreună cu cei trei parteneri ai săi, Christ Shiherlis (Val Kilmer), Michael Cheritto (Tom Sizemore) şi Nate (John Voight), Neil şi-a asumat succesul şi reuşita a foarte multe jafuri impozante din Los Angeles şi nu numai. Acum, el planifică să se retragă din meserie, Obsesia, însă nu înainte de o ultimă acţiune. Este bun în ceea ce face şi toată lumea ştie: este metodic şi inteligent.
Vincent Hanna (Al Pacino) este un detectiv de la secţia jafuri/omoruri din LAPD şi are o obsesie care încetul cu încetul îi distruge viaţa personală şi începe chiar să-i pericliteze cariera. Neil McCauley este captura pe care şi-o doreşte dintotdeauna. Vrea să-l prindă, Obsesia, este un impuls mai mult decât justiţiar, este o obsesie, este încununarea carierei lui care fără această captură nu i-ar lăsa decât un gust amar. Îşi consumă toată energia pentru a descoperi detalii, elemente, fapte, urme care să-l conducă la gestul suprem: prinderea lui Neil. Este teribil de incitant, intrigant şi tensionant Hanna care trăieşte pentru a-şi îndupleca prada, pentru a-l descoperi. Intrigant, deoarece obsesia lui îl costă scump, îl costă liniştea şi dreptul la iubire. Perseverează în demersul lui pe care toată lumea îl consideră exagerat, absurd şi este convins că doar astfel are cum să dea un sens obsesiei lui.