PortalulTauTV.ro NU detine filme, subtitrari sau continut. Totul este automatizat si preluat automat din surse externe DEJA existente. Pentru reclamatii folositi site-urile ce gazduiesc filmele.


Control (2007) Film Online Subtitrat

Regia: Anton Corbijn
Actori: Samantha Morton, Toby Kebbell, Harry Treadaway, Matthew McNulty, Joe Anderson, James Anthony Pearson
Anul: 2007
Gen: Biografie, Drama, Muzical
Durata: 122 minute
IMDB: 7.8

Un profil emotionant al enigmaticului vocalist al trupei Joy Division, Ian Curtis, ale carui probleme personale, profesionale si romantice l-au impins catre sinucidere, la doar 23 de ani. Bazat pe romanul autobiografic “Touching from a distance” scris de catre Deborah Curtis, filmul Control urmareste cariera si existenta zbuciumata ale liderului formatiei Joy Division – Ian Curtis, incepand din anul 1973, cand acesta era un adolescent tacut si trist in varsta de 17 ani si pana in anul 1980, atunci cand s-a sinucis.


loading...

Ian Curtis lucra la o agentie de recrutare a fortei de munca si canta in formatia Warsaw, care avea sa isi schimbe ulterior denumirea in Joy Division si sa aiba din ce in ce mai mult succes. Inca de cand era foarte tanar s-a casatorit cu Debbie Woodruff si a devenit tatal unei fetite pe nume Natalie, plictisindu-se insa repede de statutul de om casatorit si cu obligatii si incepand sa lipseasca tot mai des de acasa sau sa se incuie in camera lui pentru a scrie poezii si a compune versuri. Suferind de epilepsie si netratandu-se cu medicamente corespunzatoare, fiind incapabil sa isi lamureasca sentimentele fata de sotia sa Debbie si fata de belgianca Annik Honore, cu care incepuse o relatie extraconjugala pasionala dupa un concert in Franta si neputand face fata presiunii pe care o punea pe umerii sai faima crescanda a formatiei Joy Division, Ian Curtis s-a spanzurat in bucataria apartamentului sau, in ajunul primului turneu in Statele Unite ale Americii in filmul Control.

Ian Curtis, ne sunt prezentate într-un nou film Control, a fost unul dintre acei tineri introvertite care privirea din pacate pe propriul destin. În dormitorul lui inghesuit in Macclesfield, Anglia, birou elev său deține fișiere etichetate pentru Poezii, romane, și așa mai departe. Fișierele sunt umplute nu atât de mult cu munca sa și cu visele sale. El se afla pe spate, pe pat îngust, fumeaza, se gandeste, ascultă muzică. El va deveni obiect de cult venerare ca solistul de la sfârșitul benzii 1970 Joy Division, și el ar fi o sinucidere la 23. Există momente când aproape ne gândim că a fost planul lui.

Control una dintre cele mai perceptiv biopics muzica rock, a fost făcută de către două persoane care l-au cunoscut foarte bine. Ea se bazează pe memoriile de sotia sa Deborah (jucat de Samantha Morton), un adolescent atunci când s-au căsătorit, și regizat de fotograful Anton Corbijn, a cărui fotografii devreme contribuit la stabilirea imaginea Curtis “, ca tânăr, frumos și trist. Titlul cărții lui Deborah, Atingerea de la distanță, ar putea descrie toate relațiile sale.

Există ironie în numele trupei Joy Division din filmul Control, Ian deoarece pare să experimenteze puțină bucurie și mult divizare interioară, ca un participant aproape pasiv în propria cariera. Ascultați cele două albume trupa făcute, și auzi vocea lui de plumb ca plângerile necontenita impotriva –what? Melancolia care-l împiedică să simt emotiile exprimate de cuvintele lui?

Filmul Control este liniște, superb fotografiat și a acționat. Este în alb și negru și gri, desigur, și ne-am simți Ian a fost un om care a visat în umbre, nu culori. El este jucat de Sam Riley, care îl face să pară mereu singur. Există o mulțime de imagini de performanță, dar Riley vede Ian nu atât de mult ca performante de funcționare. Colegii lui de trupă, uneori, uita-te la el cu acea expresie interior oamenii atunci cand intreb daca au suficient gaz pentru a ajunge la următoarea stație de gaz.

Nota film oferita de PortalulTauTV.ro: